53437722278065215012.jpgHramul "Sfantului Ioan Scararu"Preot paroh: Alexandru Iulian Titorencu Adresa: Requena, Spania Numar de telefon: +34698777441 Adresa de email: parohia.requena@yahoo.es

vineri, 14 decembrie 2012

Liturghie arhierească la Requena
Credincioșii din Parohia ortodoxă română „Sfântul Ioan Scărarul” din Requena, Spania, au avut bucuria de a-l primi duminică, 9 decembrie, în mijlocul lor pe Preasfințitul Părinte Timotei, Episcopul Spaniei și Portugaliei. Preasfinția Sa a fost întâmpinat de tinerii și copiii de la Școala Parohială, îmbrăcați în straie populare românești.
Prezența Preasfinției Sale a adunat mulțime de credincioși din oraș și împrejurimi, care au participat la Sfânta Liturghie și s-au îmbogățit duhovnicește din cuvântul ierarhului, care le-a explicat adânc scopul urcușului duhovicesc, având ca mijloace de temelie Taina Spovedaniei și Taina Euharistiei, precum și roulul faptelor bune.
Prin strădania credincioșilor, în decursul acestui an biserica parohială a fost amenajată într-un fost spațiu comercial, a fost înfrumusețată cu noi icoane prăznicare, pictate pe lemn, un baldachin grecesc pentru Maica Domnului, cristelniță, prapuri, broderii și alte lucruri necesare în cultul bisericesc și activitatea parohială.

Pentru toată grija lor față de biserică și strădania cu care și-au împodobit spațiul lor de rugăciune, în frunte cu păstorul lor, Episcopul Timotei i-a acordat părintelui paroh rangul de sachelar.
De asemenea, în întâmpinarea nevoior școlii parohiale, ce își desfășoară cursurile de aproximativ un an, sub îndrumarea doamnei preotese Georgiana Titorencu, și spre bucuria copiilor, Preasfinția Sa a îmbogățit biblioteca parohială cu noi manuale suport pentru orele de religie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu