53437722278065215012.jpgHramul "Sfantului Ioan Scararu"Preot paroh: Alexandru Iulian Titorencu Adresa: Requena, Spania Numar de telefon: +34698777441 Adresa de email: parohia.requena@yahoo.es

miercuri, 15 august 2012

Sfanta Taina a Maslului...


Taina Sfântului Maslu se savârseste în Biserica Ortodoxa pentru vindecarea bolnavilor. Ea se întemeiaza pe învatatura Sf. Apostol Iacov care spune:
“Este cineva în suferinta ? Sa se roage... Este cineva bolnav între voi ? Sa cheme preotii Bisericii si sa se roage pentru el ungându-l cu untdelemn în numele Domnului. Si rugaciunea credintei va mântui pe cel bolnav si, de va fi facut pacate, se vor ierta lui”. (Iacob 5, 13-15)

Iata cum Bunul Dumnezeu a randuit ca si in parohia ortodoxa din Requena, in data de 11.08.2012, in postul Adormirii Maicii Domnului, sa se savarseasca Sfanta Taina a Maslului.
La acest minunata si mare taina a bisericii ortodoxe romane, parintele paroh Alexandru Titorencu a invitat sa ia parte si sa slujeasca alaturi de el si parintele Cucul Dan Constantin din parohia ortodoxa romana din Villarrobledo, Albacete, care a raspuns cu multa placere invitatiei, insotit fiind si de catre trei dintre cantaretii stranei din parohia domniei sale.Desi majoritatea romanilor sunt dusi in vacanta, totusi prezenta la maslul a fost destul de buna. Parintele paroh a tinut sa multumeasca celor prezenti pentru sacrificiul facut de a fi prezenti la aceasta Sfanta si mare Taina a ortodoxiei, exprimandu-si speranta ca pe viitor numarul celor prezenti sa creasca. Multumind totodata si parintelui paroh din Villarrobledo pentru bunavointa domniei sale de a raspunde pozitiv invitatiei de a sluji impreuna cu el, desi sunt foarte multi kilometri de parcurs din Villarrobledo pina in Requena.
  Si pentru a nu intrerupe sirul acestor minunate si marete evenimente din viata bisericii ortodoxe, avand in vedere ca acest an, 2012, este dedicat de catre biserica ortodoxa romana Sfintei Taine a Maslului, parintele paroh Alexandru a participat, duminica 12.08.2012, in parohia ortodoxa din Manzanares,Ciudad Real, unde a fost invitat de catre preotul paroh Cucul Gheorghe Cristian pentru a fi alaturi de domnia sa, si de fratele dansului, Pr. Cucul Dan Constantin, la savarsirea acestei Sfinte Tainei  a bisericii ortodoxe romane unde a tinut un frumos cuvant de invatatura. Iata cum desi distanta dintre aceste trei parohii ortodoxe romane este destul de mare ( de sute de kilometri), cucernicii parinti si parohi a celor trei parohii au tinut sa fie impreuna la savarsirea acestei minunate Taine a bisericii ortodoxe, incercand in acest fel sa aduca, in sufletul celor prezenti in aceste locasuri de rugaciune, bucuria mantuirii si vindecare sufletului si trupului, incercand ca prin acest fel sa aminteasca tuturor romanilor prezenti ca, locul nostru este in sanul bisericii noastre stramosesti alaturi de pastorii pe care, mai intai prin bunavointa Bunului Dumnezeu si mai apoi cu binecuvintarea PS. Timotei, episcopul Spaniei si Portugaliei, ii avem in mijlocul nostru. Si cum spunea parintele Alexandru in cuvantul de invatatura spus in Manzanares: " Doar stransi uniti in jurul preotului, si impreuna cu el in sanul bisericii, prin post si rugaciune ne putem mantuii. Nimeni nu se poate mantuii de unul singur. Pentru ca de unul singur in fata ispitelor suntem slabi si fara nici o putere in a le face fata, insa acolo unde sunt mai multi, nu doar ca sunt mai puternici si se pot ajuta unul pe altul in a biruii ispita dar, asa avem si ajutorul cel puternic al Mantuitorului si a tuturor Sfintilor celor bineplacuti Lui, cum bine a spus El: "Acolo unde sunt doi sau trei adunati in numele meu sunt si Eu in mijlocul lor (Matei, 18:20)" Deci sa ne intarim in credinta si sa ne adunam in jurul pastorului ca intr-o singura fiinta si intr-un singur glas sa cerem Bunului Dumnezeu iertare greselilor noastre, mantuire sufletelor noastre, laudand si binecuvantand pururea numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh, totdeauna acum si in veci vecilor.Amin.


Vasile Tomoiaga,Villarrobledo

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu