53437722278065215012.jpgHramul "Sfantului Ioan Scararu"Preot paroh: Alexandru Iulian Titorencu Adresa: Requena, Spania Numar de telefon: +34698777441 Adresa de email: parohia.requena@yahoo.es

duminică, 12 august 2012

Binecuvântare pentru ortodocşii români din străinătate
Binecuvântare pentru ortodocşii români din străinătate

Mesajul Preafericitului Părinte DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la Duminica românilor migranţi, 19 august 2012:

Această duminică dedicată românilor migranţi reprezintă un nou prilej de a adresa cuvânt de întărire duhovnicească tuturor credincioşilor ortodocşi români aflaţi departe de ţară.

Biserica Mamă, prin slujitorii ei, se îngrijeşte atent de fiii ei duhovniceşti din afara graniţelor ţării şi se roagă la fiecare sfântă slujbă pentrubinecredinciosul popor român de pretutindeni, dorind astfel, ca fiecare credincios român, oriunde s-ar afla, să aibă parte de bucurie şi împlinire sufletească, să îşi păstreze credinţa ortodoxă şi să arate iubire față de Biserică şi neam.

Este o mare binecuvântare faptul că în parohiile româneşti înfiinţate în străinătate, din ce în ce mai numeroase, se realizează multe activităţi pastoral-misionare şi cultural-educaţionale. Pe lângă acestea, se desfăşoară proiecte cu caracter social-filantropic, astfel încât românii din străinătate aflaţi în dificultate pot găsi un sprijin în Biserică. Este binecunoscut faptul că Sfântul Sinod al Bisericii noastre a declarat anul 2012 - An omagial al Sfântului Maslu şi al îngrijirii bolnavilor – iniţiativă care încurajează ajutorarea oamenilor în suferinţă şi în dificultate.

În acest sens, îndemnăm pe toţi românii ortodocşi din diaspora să cultive întrajutorarea şi respectul reciproc, să promoveze unitatea familiei şi conlucrarea fraternă cu toţi oamenii, indiferent de etnie şi stare socială, să ajute şi pe cei săraci, bătrâni şi bolnavi pe care i-au cunoscut în România, să ajute parohiile care zidesc biserici şi să contribuie la construirea Catedralei Mântuirii Neamului. La acestea, adăugăm cuvintele Sfântului Apostol Pavel care spune: „Dojeniţi pe cei fără de rânduială, îmbărbătaţi pe cei slabi la suflet, sprijiniţi pe cei neputincioşi, fiţi îndelung răbdători faţă de toţi. Luaţi seama să nu răsplătească cineva cuiva răul cu rău, ci totdeauna să urmaţi cele bune unul faţă de altul şi faţă de toţi. Bucuraţi-vă pururea. Rugaţi-vă neîncetat. Daţi mulţumire pentru toate, căci aceasta este voia lui Dumnezeu, întru Hristos Iisus, pentru voi. ” (I Tes V, 14-18).

Deodată cu aceste îndemnuri părinteşti şi frăţeşti, ne rugăm milostivului Dumnezeu să vă dăruiască pace şi sănătate, bucurie şi mântuire, să vă ocrotească de tot răul şi să vă întărească în tot lucrul bun, spre bucuria Bisericii noastre şi a poporului român de pretutindeni!

Cu preţuire, binecuvântare şi dragoste în Hristos Domnul,


† DANIEL
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Român
e

Un comentariu:

 1. COPIL DE 7 ANISORI SI FAMILIA LUI AU NEVOIE DE AJUTORUL DV
  SINGURA SANSA PT A SCAPA ESTE SINUCIDERA SAU EUTANASIEREA PT CA NOI NU MAI AVEM DREPTUL SI NICI PUTEREA DE A LUPTA
  MA NUMESC ANGELICA PETRUTESCU SINT DIN LUGOJ JUDETUL TIMIS AM O FAMILIE FORMATA DINTR-UN SOT IN VIRSTA DE 58 DE ANI SI UN INGERAS DE COPIL CARE ARE 7 A U N NISORI SI ESTE LA SCOALA IN CLASA INTAI INVATA F BINE SI AI PLACE MULT SCOALA SI TEATRU ESTE DE UN AN DE ZILE LA CLUBUL COPIILOR CERCUL DE TEATRU SI A OBTINUT PATRU DIPLOME PRIN PUTERILE LUI ESTE UN COPIL F TALENTAT DAR DATORITA IMPREJURARILOR DIN PACATE NU AI PUTEM OFERI TOT CE AR AVEA NEVOIE SI CE AR MERITA
  SOTUL MEU LUCREAZA LA O FIRMA UNDE SE FAC PIESE AUTO PE UN SALAR F MIC DE 680 DE RON NET SI PE ACEST SALAR STAM 3 PERSOANE EU NU LUCREZ DIN DOUA MOTIVE PRIMUL ESTE CA SINT F BOLNAVA AM AVUT DOUA SEMIPAREZE DE LA BRIU IN JOS DIN CAUZA COLOANEI LA FILM A IESIT CA AM CIOCURI DAR MEDICUL IMI CERE SA FAC R.M.N. PT A PUTEA VEDEA EXACT DIAGNOSTICUL PT CA TOT TIMPUL AM DURERI SI MA MISC F GREU IAR CEL DE A DOILE-A MOTIV ESTE COPILU MEU CARE INCA ESTE PREA MIC SA IL LAS SINGUR IN CASA DOAR SINGURA MA OCUP DE EDUCATIA SI DE INGRIJIREA LUI PT CA SOTUL E LA SERVICI IAR NOI NU AVEM PE NIMENI SINTEM SINGURI PE LUME STAM IN CASA CU CHIRIE LA PAROHIE ROMANO-UNITA CU ROMA UNDE PLATIM DIN ACEST SALR MIC 180 DE RON CHIRIE ACUM IN PLINA IARNA DACA NU PLATIM CHIRIA O SA NE DEA AFARA DIN LOCUINTA PT CA SINTEM RESTANTI PESTE CITEVA ZILE NE TAIE APA SI CURENTUL PT NEPLATA I BAIETELUL MEU ESTE NEVOIT SARACU SA INDURE ALATURI DE NOI NU STIU CIT O SA MAI PUTEM TRAI ASA ROG TOTI OAMENII CARE SINT CU
  SUFLET SI AU COPII SA NE INTINDA O MINA DE AJUTOR SA PUTEM SA ACHITAM MACAR APA CURENTUL SI CHIRIA SI DACA SE POATE SA CUMPARAM VREO 2 METRII DE LEMNE SA PUTEM IESI DIN IARNA SA NU FIE NEVOIT SI COPILUL SA INDURE FRIG ALATURI DE NOI IAR EU NU POT DECIT SA MULTUMESC TUTUROR CARE INTIND O MINA DE AJUTOR SI SA MA ROG LA DUMNEZEU SA VA AIBA IN PAZA MA PUTETI CONTACTA LA NR DE MOBIL 0764132384 CEI CARE DORESC SA MA AJUTE O POT FACE POSTAL LA ADRESA EPISCOP DR IOAN BALAN NR 2 ORAS LUGOJ JUDET TIMIS COD 305500 SAU IN CONTUL BANCAR
  RO97INGB0000999902269353 VA MULTUMESC CU STIMA ANGELICA PETRUTESCU

  NU UITATI CA VIN SFINTELE PASTI IAR COPILUL MEU POATE NU O SA AIBA NICI MACAR UN OU ROSU PE MASA DE PASTI


  RăspundețiȘtergere